Draai uw tablet voor de beste ervaring..

Sluiten

   homeopathie.jpghomeopathie_icoon.jpg

Homeopathie, is dat niet iets met planten?

Homeopathische producten bevorderen de natuurlijke afweer van het lichaam.

Ze worden bereid uit planten, metalen of dierlijke producten. Tijdens de productie wordt het middel steeds verder verdund en krachtig geschud. Homeopathische middelen worden al  toegepast  sinds de tweede helft van de 18e eeuw.

Daan’s Drogisterij verkoopt verschillende merken homeopathische middelen.

Fytotherapie: de kracht van de natuur

Fytotherapeutische  middelen zijn middelen die alleen planten of delen van planten bevatten, in ruwe of bewerkte staat.Fytotherapie maakt gebruik van de kracht van de natuur om het lichaam te ondersteunen in haar natuurlijke helingsproces.

Veel fytotherapeutische kennis is gebaseerd op eeuwenlang behouden en doorgegeven kennis.  Veel reguliere middelen zijn afgeleid van recepten uit de kruidengeneeskunde.

Bijzonder is dat de laatste jaren steeds meer onderzoek wordt verricht naar de werkzame stoffen en daardoor krijgen we ook steeds meer inzicht in de juiste doseringen en mogelijke effecten. Zo zien we een trend naar standaardisering (zorgen dat in elke capsule met een kruidenextract precies de juiste dosis werkzame stof zit) en betere afspraken rondom grondstoffen en productie en kwaliteitsgaranties.